Yükleniyor

12 Ekim

ANTRENMAN ÖNCESİ VE SONRASI İÇECEKLER

Spor yapmaya karar verdik ve antrenman için tüm hazırlıklarımız tamam, bu noktadan sonra yapmamız gereken en önemli şey spordan alacağımız faydayı maksimum seviyeye çıkarmak. Bazılarımız sporu sadece zayıflamak için yaparken bazılarımız gün içerisindeki enerjisini yükseltmek için ya da daha sağlıklı yaşamak için yapabilir. Farklı  ihtiyaçları en sağlıklı şekilde karşılamak adına detoks içecekleri spor öncesinde ve sonrasında imdadımıza yetişiyor.

Spor öncesinde yağ yakımını hızlandırmak ya da antrenman boyunca enerji kaybı yaşamamak için metabolizmayı hızlandıran, sindirim sistemini düzenleyen, yağ yakıcı etkisiyle vücuttan toksinleri atmamıza yardımcı olan limon, zencefil, taze nane, yeşil elma, maydanoz gibi C vitamini açısından da yüksek olan organik bitkilerden faydalanarak hazırlanan bir içecek tüketilebilir.

Spor sonrasında ise kas ve dokuları güçlendirecek, sporda kaybedilen enerjiyi tekrar kazandıracak, ve fiziksel iyileşmeye yardımcı olacak protein ve karbonhidrat açısından zengin süt, badem sütü, chia tohumu, muz, tahin, fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı gibi besinler kullanılarak hazırlanan bir protein içeceği tercih edilebilir.

Tabii ki “hafta sonu dayanamayıp biraz kaçamak yaptım” “Cumartesi gecesi eğlenirken beslenmeme çok da dikkat edemedim” diyenler için de vücudu toksinlerden temizleyerek arınma sağlayan salatalık, kereviz, spirulina, maydanoz, yeşil elma, ve kabak gibi besinlerin antioksidan etkisinden faydalabileceğimiz bir içeçek hazırlamak da bizi spor yaptığımız dönemde kaçamak yapmanın suçluluk duygusundan da kurtarabilir.

Öyleyse spor öncesi ve sonrası sağlığımız için ihtiyacımız karşılayacak en doğru içeceği bulmak kendimizi daha enerjik, fit, ve güçlü hissetmek için harika bir tercih olacaktır.

 

İyi hissetmek, mutlu olmak ve hayatı kucaklamak için vücudunuzu ve ruhunuzu esnetin.

© Copyright 2018 BUYA BİLİŞİM